Je nutné rezervovat ubytování v Gruzii dopředu? Jel bych hlavně po turistických trasách, ale i do menších vesnic. A s rezervacema mám vždycky problém, protože cestuju bez plánu a ubytování si vždycky hledám až na místě. Má někdo zkušenosti s hledáním ubytování po příjezdu? A jaký jsou asi ceny, ať to můžu porovnat s cenama na netu. Děkuju za info. M.M. .

Tbilisi a Gruzie obecně

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Je nutné rezervovat ubytování v Gruzii dopředu? Jel bych hlavně po turistických trasách, ale i do menších vesnic. A s rezervacema mám vždycky problém, protože cestuju bez plánu a ubytování si vždycky hledám až na místě. Má někdo zkušenosti s hledáním ubytování po příjezdu? A jaký jsou asi ceny, ať to můžu porovnat s cenama na netu. Děkuju za info. M.M.

0

Nebol problém nájsť ubytovanie pri príchode (Mestia/Kutaisi/Tbilisi), akurát v Gruzínsku sú veľké výkyvy v pomere cena/kvalita (aj v prípade, že chceš len "posteľ na prespatie" a žiaden luxus ti netreba, tak stále sa dá naraziť na nepríjemnosti ako zima v izbe a pod.)

0 Citovat

asi tak, vsak aj Tbilisi bolo plne hostelov za 15GEL a jeden sme taky aj vyuzili, kedze sa nam nechcelo cakat 6 hodin na bus do KUT, tak sme tam trochu pospali.. zvycajne su to byty vacsie, kde spia aj majitelia a jednu dve izby prerobia na hostel

0 Citovat

Asi jako skoro všude na světě není problém sehnat cokoliv na místě. Já mám radši většinou plán, bookuju dopředu, šetřím si nervy a čas s případným pobíháním po městě a hledáním přijatelného noclehu, vše záleží kolik máte času. To samé platí pro Gruzii. Ceny jsou v pohodě, my měli pěkné apartmány se snídaní kolem 300kč/os, jsou levnější i dražší, ale obecně to nebyla položka kterou by člověk nějak extra řešil..

0 Citovat

Ahoj byl jsem v únoru týden ve Svanetii, ceny tam jsou v podstatě všude stejné - 20 lari za osobu za přespání a 10 za jedno jídlo - většinou stylem "jez dokud nepraskneš", takže mně osobně stačila jen snídaně a večeře. Dopředu jsem nerezervoval nic, alespoň ne právě ve Svanetii.
V malých vesnicích ani po Internetu nic zarezervovat nepůjde, ale Gruzínci jsou vždycky ochotní poradit a snad všude se najde někdo, kdo ubytovává.
Dopředu jsem měl ubytování v Kutaisi a Tbilisi, v obou nejlevnější místo v hostelu (osmilůžáky) za 10 lari na noc.

0 Citovat

Skvělý, díky moc za informace... Už se nemůžu dočkat jak to tam procestuju...

0 Citovat

Vecsinu cesty som bookoval dopredu, hladat ubytko na mieste moze byt pekna otrava a zrut casu, hlavne ked prides vecer, ale jednu noc kedze som nevedel ako sa dostat do Vardzie som si nechal na styl "uvidime" ... no a dopadlo to spoko, v Akhaltsikhe (vychodzie to miesto pre Vardziu) sa ma hned ujali miestny taxikari, za 0,5 GEL ma chcel vozit po miestnych hosteloch, hoteloch a domacich a z kym si nevyberiem ... vybral som si hned prvy hotel za 20 GEL, bol cisty a novozariadeny akurat ,ze nekurili v nom celu noc smiley Aj preto preferujem booking s recenziami

0 Citovat

Ahoj všem,
obracím se na vás s jedním dotazem, je možné v Mestii koupit kartuši plynu (se závitem, na vařič VAR/Coleman)? Mám několik tipů na obchody v Tbilisi, ale v případě, že by jsme do Mestie přeletěli vrtulovým letadlem Vanilla Sky, museli bychom spoléhat na koupi až v Mestii. Díky za odpověď.

0 Citovat

odpovím si sám (třeba někdo řeší stejný problém), na Couchsurfingu mi bylo odpovězeno jedním místním z Mestie, že lze koupit plynovou kartuši v obchodu se suvenýry, nic jiného z outdoorové výbavy ale nemají.

0 Citovat

Ahoj všem, včera jsem se vrátil z Gruzie a zbylo mi 80 GEL, takže pokud by měl někdo zájem, mohu je předat osobně v Praze nebo poštou.

0 Citovat

Ahoj, prosím, poradíte, chci koupit dvě letenky na VanillaSky, ale vždy mi to hodí platbu po jedné letence. Opravdu musím zaplatit každou zvlášť? Díky za odpověď.

0 Citovat

Ani georgianbus nejde tak skoro rano?

0 Citovat

A nebo noční vlak? My využili noční lůžkový vlak několikrát - z Tbilisi do Jerevanu, z Jerevanu do Tbilisi a z Tbilisi do Batumi. A jedním pozdně nočním jsme jeli i z Kutaisi do Tbilisi, tak možná něco pojede i opačným směrem.

0 Citovat

V tom případě ti nůž rozhodně neprojde - jdeš skrz klasickou kontrolu na letišti, ne stodolou jako mají u Tbilisi smiley

cca odjezd maršrutky v 7:00, příjezd do Kut okolo 10:30, přesedneš na maršrutku směr letiště (někoho se zeptej, jezdí tímto směrem pořád) a okolo 11 budeš na letišti, když nezapomeneš říct řidiči o zastavení smiley mezeru tam máš dostatečnou.

0 Citovat

ahoj, chci se zeptat jestli jdou nekde na internetu zjistit jizdni rady maršutek.. zadne jsem bohuzel nenasel.. popripade jestli jdou na miste v tbilisi zjistit jzdni rady i z statnich mest? nebo jestli je nekdo nemate treba vyfocene.. diky moc

0 Citovat

Tady máš odjezdy z Kutaisi viewtopic.php?f=28&t=4048
Další jsem nenašel..

0 Citovat

nejlepší diky moc!!

0 Citovat

Ahoj, má prosím někdo zkušenosti s hromadnou dopravou v Gruzii? Konkrétně mi jde o to, zda je reálné se po příletu do Kutaisi cca v 6 ráno dostat do večera do Kazbegi. Mělo by to jít maršutkami do Tbilisi a poté do Kazbegu.Dle různých zdrojů by to mělo být ok, ale uvítám jakékoliv info z praxe co se týče četnosti spojů, spolehlivosti, kde to zastavuje v Tbilisi atd. Díky...

0 Citovat

Naprosto v pohodě. Hodinu to máš tak z letiště na Didube (bus + metro) a tady chytneš maršrtuku. Odjíždí určitě do 16 hodin.

0 Citovat

z KUT na Didube za hodinku? To tam jezdí šinkanzen ne? smiley

0 Citovat

no z Kutaisi to trva viac ako hodinu:) ale nie je to problem, Georgian bus do Tbilisi, odtial presun metrom na Didube a marsrutka uz nejaka pojde.

0 Citovat

bla bla bla... smiley vypíše stopadesát měst a pak si mám pamatovat, kam colomany přistane?

0 Citovat

smiley smiley Každopádně díky za info smiley

0 Citovat

Čiatura - lépe maršutkou z Kutaisi nebo Tbilisi?

0 Citovat

Kratší a levnější z Kutaisi, záleží na celkovém itineráři smiley

0